← terug naar overzicht Voorbereidingen voor bezichtiging EXTRA Makelaars 20 april

Welke voorbereidingen moet ik doen voor een bezichtiging?

Allereerst geldt dat u beter niet thuis kunt zijn! Als u aanwezig bent dan ontstaat een opgelaten gevoel bij hen en mogelijk ook bij u. Die spanning voegt niets toe! Laat u de expert zijn werk doen, immers heeft u hem/ haar in vertrouwen genomen! Een bezichtiging duurt ongeveer een half uur en daarin zoekt uw makelaar naar koopmotieven en handvatten voor een eventuele onderhandeling later.

Het proces is mede afhankelijk van u! Het huis moet er netjes bij liggen, niet steriel, maar rommelig of vies helpt uiteraard niet. Onthoud dat elk negatief element, kapot of vies, tijdens de bezichtiging ter sprake komt, waar uw makelaar het liever heeft over de positieve elementen!

Voordat een bezichtiging plaatsvindt, door u zelf gearrangeerd.

Als de eerste ronde kijkers een feit is zit je enigszins gespannen te wachten op de bel. Zorg dat je goed voorbereid bent, anders wordt het chaotisch en niet leuk. Let wel! De mensen kopen mogelijk hun droomhuis, dus het moet een feestje worden! Niet alleen maar ‘koetjes en kalfjes’, ook inhoudelijk en deels zakelijk, maar dat kan ook met een glimlach, zelf als er sprake is van een oude lekkage. Onderstaande aanvullende tips kunnen bijdragen aan een prettige bezichtiging met een goed vervolg: