Dorpstraat 49
7587 AB
De Lutte

VRAAGPRIJS

€ 685.000,- k.k.

Kenmerken

Status
Verkocht

Type
Halfvrijstaande woning

Bouwjaar
1923

Kamers
7

Inhoud
1.100 m3

Perceel oppervlakte
1.163 m2

Woonoppervlakte
268 m2

Downloads

Bekijk
PDF brochure

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Plan een bezichtiging

For security verification, please enter any random two digit number. For example: 18
BEZICHTIGING AANVRAGEN

Dorpstraat 49, De Lutte

Woorden, maar zelfs foto’s schieten tekort om de woonbeleving en de pure luxe van deze woning te vatten. Dit moet u in werkelijkheid ervaren. Vanuit minder dan een schil werd de monumentale buitenzijde in oude glorie hersteld. Elk element is beoordeeld en aangepakt, soms met nieuwe technieken, soms met oude ambachten, maar steeds vanuit de liefde en de eerbied voor de originaliteit van woning en plek. Daarna is er binnenin de schil letterlijk een nieuwe woning gebouwd. Hierbij werden kosten noch moeiten gespaard en werden geen concessies gedaan aan beleving en woongenot. Wat er nu staat is dan ook absoluut uniek in Nederland. Dit is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Deze woning zorgt ervoor dat u na een dag hard werken niets liever dan naar huis wilt, en dan is een huis een echt thuis.

Naast de boerderijwoning staat er nog een woning op het perceel, namelijk het gastenverblijf aan het einde van de oprit. Behalve in een schuur voorziet dit gebouw ook in een volwaardige wooneenheid, met 2 slaapkamers, een complete badkamer, een ruime hoek-inbouwkeuken en een mooie ruime woonkamer met zicht op de fraaie tuin. Ideaal voor inwonende kinderen, mantelzorg, maar ook als mogelijke kantoor- of praktijkruimte.

Het dorp De Lutte ligt landelijk en vrij, aan de grens met Duitsland. Midden in het mooie Twentse Coulisselandschap. Fietsen, wandelen, recreëren… alles staat hier op een hoog niveau. Maar ondanks de landelijke rust ligt het dorp absoluut niet afgelegen. De A1 (oost-west snelweg) en de A31 (noord-zuid) zijn binnen enkele minuten te bereiken. Hierdoor zijn ook alle stedelijke gebieden in de regio in no-time te bereiken. Zo combineert u de goede dingen van beide werelden, goede bereikbaarheid en een landelijke ligging. De Lutte biedt verschillende essentiële voorzieningen op loopafstand, zoals een gezondheidscentrum, basisschool, winkels, restaurants en terrassen.

Begane grond:

Zonder te pretenderen volledig te zijn ga ik proberen de begane grond enigszins te beschrijven: Achter de mooie glas-in-lood voordeur ontvouwt zich een ruime hal met meterkast, toilet en doorgang naar de leefruimte. Deze leefruimte, centraal in de woning, is belegd met een fraaie natuurstenen vloer uit het verre oosten, beschikt over vloerverwarming en heeft, met de centraal geplaatste open vuurplaats, een zeer in het oog springend element. De schouw werd door een Kamin-Meister uit koper vervaardigd en door de zithoek er omheen te plaatsten ontstaat een zeer fraai en uitnodigend geheel.
Evenzo fraai is de trapopgang naar de eerste verdieping. Als onderdeel van een vide, begint deze trap vanuit het centrale zitgedeelte en eindigt ze op de splitlevel overloop, die daarmee ruimte maakt voor de brede balustrade, met uitzicht over (bijna) de gehele woonkamer.
In de noordwest hoek bevindt zich de keuken met een kookeiland onder handbereik. Italiaans design van massief hout en naadloos passend in de landelijke stijl van het interieur. Eveneens aan deze zijde van de woning vond de grote eettafel een ruime plek en ook biedt deze zijde de toegang tot de ruime kelder onder de hal.
In de tegenoverliggende hoek (noordoost) zien we een knusse zithoek waar ook de televisie terug te vinden is.
Ook slapen en baden op de begane grond is niet vergeten, zoals de plattegrond laat zien. In dit geval in een kwaliteit die geheel overeenstemt met de rest van de woning.
Laatste element dat ik hier wil noemen is de verbinding met het achter de woning gelegen terras. Op de plaats waar vroeger de niendeuren zaten is nu een vide gerealiseerd met een doorlopende (glas)wand vanaf de bovenzijde begane grond vloer tot aan de onderzijde tweede verdiepingsvloer. Hierdoor beschikt zowel de begane grond als ook de eerste verdieping over een verbindend element, dat voor een mooie belichting en een bijzondere sfeer zorgt.
Al met al een woonlaag die nergens leeg of saai is, maar waar een ieder zijn draai kan vinden en waar de verschillende woonfuncties een harmonieuze plek hebben gekregen.

Buiten:

Ook in de omringende tuin komt de liefde voor dit object tot uitdrukking. Fraai aangelegd, rijk aan groen, open en toch ook met veel privacy. Een bijzonder verlengstuk van de bijzondere woning. Ook bij de aanleg van de tuin is niet op geld gekeken. Het moest gewoon een mooi geheel worden en blijven. En dat is volgens mij meer dan gelukt.

Eerste verdieping:

Wie vanuit de vide de trap neemt naar de eerste verdieping komt op de genoemde splitlevel overloop. Deze is dusdanig ontworpen dat alle ruimtes van deze verdieping in principe vanaf de overloop te bereiken zijn. Huidige eigenaren hebben evenwel besloten om niet alle deuren ook daadwerkelijk te plaatsen. Voor hen is de huidige indeling ideaal. In totaal spreken we over 4 (slaap)kamers en een fraaie maar eigenzinnige badkamer, die gebruik maakt van beide niveaus van deze verdieping. Namelijk van de ruimte boven de zijbeuk en van de ruimte op de oude hooizolder vloer.
Maar het mooiste element van deze verdieping is misschien wel de overloop zelf. Gecreëerd om de vide heen en daarmee de vide zelf versterkend. Geen mooier uitzicht dan vanaf de balustrade, naar de woonkamer met de open haard.

Tweede verdieping:

De tweede verdieping wordt bereikt middels de vaste trap vanaf de overloop. Deze verdieping bestrijkt de gehele lengte van de woning, vanaf de brandmuur tot aan de achtergevel. Op dit moment wordt deze verdieping hobbymatig en als berging gebruikt, maar zonder al te veel fantasie is hier natuurlijk ook een hele grote slaapkamer, werkkamer of logeerkamer te creëren.

EXTRA informatie:

 • Unieke half vrijstaande boerderijwoning, gebruik makend van het gedeelte achter de brandmuur van een rijks monument
 • Een woning bestaande uit een monumentale schil met daarbinnen een karaktervolle nieuwbouw woning.
 • Door de nieuwbouwschil een zeer gunstig energieverbruik.
 • Het originele bouwjaar van 1923 zorgt er voor dat het energielabel niet hoger komt dan C.
 • Wanneer het bouwjaar 2009 wordt aangehouden ontstaat er een A-label.
 • Een woning die aanzienlijk meer biedt dan alleen een dak boven je hoofd.
 • Van binnen en buiten geheel gerenoveerd.
 • Gelegen aan de gemoedelijke Dorpstraat in het dorp De Lutte.
 • Goede ontsluiting naar oost en west, maar ook naar noord en zuid.
 • Het is een Rijksmonument, het buitenonderhoud is dus aftrekbaar.
 • Ruime oprit met voldoende parkeerplaatsen op het eigen erf.
 • Grote mate van privacy door de van de weg af gekeerde ligging.
 • Zeer fraai aangelegd en open tuin, passend bij de kwaliteit van de woning.
 • Begane grond is feitelijk 1 grote loft met, middels de vide een mooie open verbinding met de verdieping.
 • Centraal in de woonkamer een vrij staande open vuurplaats met koperen schouw.
 • Eerste verdieping die om de vide met splitlevel overloop heen gebouwd is.
 • Grote en open tweede verdieping, nog grotendeels invulbaar.
 • In totaal 5 slaap of werkkamers in de hoofdwoning.
 • In de hoofdwoning 2 badkamers en in totaal 3 toiletten.
 • Met een gastenverblijf in het bijgebouw, voorzien van keuken, badkamer en 2 ruime slaapkamers.
 • Deze opsomming zal op alle fronten de woning tekort doen, daarom moet u gewoon komen kijken.
 • De woning is opgemeten volgends de branche brede meetinstructie. Het digitale meetrapport is op aanvraag leverbaar.
 • Extra makelaars raadt u aan om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren, teneinde een nog completer beeld te krijgen van de woning die u wilt kopen.
 • Perceeloppervlak: 1168m².
 • Gebruiksoppervlak wonen: ca.268m² (exclusief gastenverblijf).
 • Gebruiksoppervlak overig inpandig: ca.12m².
 • Gebruiksoppervlak gebouw gebonden buitenruimte: ca.6m².
 • Gebruiksoppervlak externe bergruimte: ca.91m².
 • Bruto inhoud binnenruimte: ca.1100m³ (exclusief gastenverblijf).
 • Bruto inhoud overig: ca.342m².
 • Bouwjaar: 1923.
 • Vanaf 2009 zowel van binnen als van buiten geheel gerenoveerd en vernieuwd.
 • Voor het eerst opnieuw bewoond vanaf eind 2011.

Voorwaarden:

 • Het woonhuis is ingemeten volgens de NEN2580 en is voorzien van een meetrapport.
 • Voor woningen ouder dan 25 jaar is de ouderdomsclausule van toepassing.
 • In de koopovereenkomst zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.
 • Aanvaarding: in overleg.

Huis verkopen?

Whatsapp
06 48 48 62 82

Bezichtiging aanvragen

Door op de verzendknop te klikken geef ik aan de privacyverklaring gelezen te hebben en akkoord te gaan met het verwerken van de persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyverklaring.

Hypotheek

Door op de verzendknop te klikken geef ik aan de privacyverklaring gelezen te hebben en akkoord te gaan met het verwerken van de persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyverklaring.