Kanaalstraat 327
7547 AT
Enschede

VRAAGPRIJS

€ 399.000,- k.k.

Kenmerken

Status
Verkocht

Type
Vrijstaande woning

Bouwjaar
1947

Kamers
6

Inhoud
866 m3

Perceel oppervlakte
440 m2

Woonoppervlakte
206 m2

Positie tuin
Zuidwest

Energieklasse
G

Downloads

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Video

Video

Plan een bezichtiging

BEZICHTIGING AANVRAGEN

Kanaalstraat 327, Enschede

Een enkele keer komen ze voorbij, van die woningen waar je niet meer van los komt. Van die totaal bijzondere woningen tussen al het gewone aanbod. Dit is zo’n bijzonderheid. Gebouwd als directeursvilla van het naast gelegen bouwbedrijf. En niet alleen met de grandeur van de jaren 40, maar ook met de pure kwaliteit die de bouwheer destijds voor zichzelf wilde.

In de woning zijn veel karaktervolle details uit bouwtijd bewaard gebleven. Daarnaast heeft de huidige eigenaar een volledige modernisering laten uitvoeren, zonder deze details en de sfeer van vroeger aan te tasten. Zo is een weldadige mix ontstaan van inspirerend oud en modern comfort

Dit een woning die over veel volume beschikt. Er zijn 6 slaap- of werkkamers, waar ook eenvoudig 7 of 8 kamers van te maken is, zonder dat deze kamers dan klein aanvoelen. Ideaal voor het geval de woning als representatieve kantoorvilla dienst gaat doen.
Zowel boven als beneden beschikt deze woning over een badkamer en separaat toilet, dus ook bewoning met inwonende familieleden is eenvoudig mogelijk.

Kortom: wonen, werken, leven, uitgaan en weer met een blij gevoel thuis komen. Deze woning laat het u beleven in de absolute vrijheid, die deze bijzondere locatie met zich mee brengt.

Waarschuwing: Kijken is verliefd worden, maar let op… deze woning is niet geschikt voor mensen die zichzelf het liefst in een Vinex wijk zien wonen!

Bestemmingsplan: Het zal u niet zijn ontgaan; deze woning ligt op een industrieterrein en valt onder het bestemmingsplan Havengebied – Westerval Noord. De gemeentelijke bestemming luidt bedrijfswoning, maar regulier wonen, zonder binding met een bedrijf, is toegestaan. Echter, in het verleden hebben bewoners problemen ondervonden met het afsluiten van een hypotheek. De gemeente Enschede heeft dit probleem onderkend en is bezig de aanduiding van deze woning zodanig aan te passen, dat ook eventuele hypotheek problemen tot het verleden behoren.

Indeling:

Begane grond: Een rondleiding kan het best beleefd worden aan de hand van de plattegrond en de fotoserie. Achter de fraaie entree, ligt de ontvangst hal. Via de glas in lood deur betreedt u de centrale hal van de woning, compleet met een hele mooie detaillering. Direct rechts ligt een fraai vernieuwde doucheruimte, daar achter het nieuwe gastentoilet, vervolgens eveneens rechts een slaapkamer. Links met de gang leidt ons naar de enorme woonkamer met aan 2 zijden een rookkanaal. Hierdoor zou de kamer zelfs nog te splitsen zijn in een woonkamer en een kantoor. Aan de linkerzijde van de woning, achter de woonkamer ligt een eetkamer en daar weer achter een werkkamer of slaapkamer. Centraal aan de achterzijde van de woning liggen de vernieuwde keuken en de bijkeuken. Vanuit de bijkeuken, waar ook de meterkast een plekje heeft, kunnen we naar buiten en vanuit de keuken richting voorzijde brengt ons weer naar de centrale hal, waar rechts onder de trap de toegang is naar de grote kelder, met verschillende compartimenten.

1e verdieping: Door middel van de karakteristieke trapopgang bereikt u de overloop die, net als de gang beneden, centraal gelegen is en alle ruimtes met elkaar verbindt. Van hieruit is middels een vlizotrap de zolder te bereiken maar we starten de rondleiding voorzijde rechts (vanaf straat gezien), een mooie grote slaapkamer. Tegenover deze kamer, aan de achterzijde, ligt een hele fraaie en nieuw badkamer, voorzien van een kamerbrede dakkapel en het paradepaardje van deze verdieping. Zelfs de grootste zuurpruim wordt hier blij van.

Via de overloop naar links zien we eerst de overloopkast en om de trap heen een service ruimte die vroeger als badkamer dienst heeft gedaan. Linksvoor ligt de enorme hoofdslaapkamer, die eenvoudig op te delen is in twee kamers die dan beide nog steeds voldoen aan moderne eisen.
Vanuit de hoofdslaapkamer komen we vervolgens op een tweede overloop, die een enorm en luxe toilet ontsluit. Wie vervolgens doorloopt naar achteren komt op het dakterras, gelegen op het zuidwesten en met eigen opgang.

2e verdieping: De via een vlizoluik bereikbare enorme bergzolder, boven een groot deel van de eerste verdieping en, net als de twee andere woonlagen, uitgerust met een betonvloer. Wie een vaste trap laat inbouwen, zal in staat zijn om hier nog een aantal kamers te verwezenlijken. Nu is er de mogelijk om vooral heel veel spullen op te slaan. Deze woning is in geen enkel opzicht klein. Zelfs niet op zolder.

Tuin: De tuin is om de woning heen gevormd en toont duidelijk de ontstaansgeschiedenis van deze woning, als directeurswoning van het naastgelegen bouwbedrijf. De kavel is met 440 vierkante meter absoluut niet klein, maar bij de splitsing is er voor gezorgd dat het bedrijf in ieder geval de volledige vrijheid behield. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om deze woning te voorzien van bijvoorbeeld een oprit met garage. Wel is de tuin vanaf 2020 helemaal aangepakt en komt zij momenteel tot volledige bloei.

Energielabel: Vanuit de vorige verkoop (2018) beschikt de woning over een energielabel G. Sinds de aanmaak van dat label is een en ander aangepakt. Zo werd bijvoorbeeld de eerste verdieping voorzien van HR++ glas en beschikt de woning beneden over voorzetramen, waardoor de industriële stalen kozijnen intact konden blijven. Het label zal bij een nieuwe vaststelling dus zeker beter uitvallen.

EXTRA informatie:

 • Grote en inspirerende vrijstaande woning / villa, met zeer veel authentieke details.
 • Gelegen aan een doorgaande weg op een industrieterrein.
 • Wonen en werken in de absolute vrijheid die deze ligging met zich mee brengt.
 • Fraai gerestaureerd en gerenoveerd, zonder dat de oude details hierdoor zijn verdwenen.
 • Zeer geschikt als representatieve kantoor villa van waaruit uw onderneming kan gaan bloeien.
 • Ook zeer geschikt voor wonen met inwonende familieleden.
 • De woonlagen beschikken alle 3 over een betonvloer.
 • De woning is ruim onderkelderd en deze kelder is toegankelijk vanuit de hal.
 • Op dit moment beschikt de woning over 6 kamers, waarvan 4 slaapkamers.
 • Het aantal kamers is eenvoudig nog te verhogen, door opdeling.
 • De woning beschikt over een fraaie slaapkamer en douche combinatie beneden.
 • De woning beschikt daarnaast over een royale en luxe, vernieuwde badkamer boven.
 • De woning beschikt over 2 separate en fraai vernieuwde toiletten.
 • Op de uitbouw aan de achterzijde ligt een groot dakterras met een eigen trap naar beneden.
 • Achter de woning ligt een fietsenschuur.
 • De tuin is omsloten door het naast en achterliggende bouwbedrijf.
 • Goede ontsluiting naar snelweg, Hengelo en diverse industrieterreinen.
 • In nabijheid van sportvelden, scholen, universiteit en het Sciencepark.
 • Gebruiksoppervlak wonen: ca. 206m².
 • Overige inpandige ruimte: ca. 43m².
 • Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 14m².
 • Externe bergruimte: ca. 8m².
 • Bruto inhoud binnenruimte: ca. 866m³.
 • Bouwjaar: 1947, uitgebouwd in 1952 en 1972, gerenoveerd in 2020.

EXTRA voorwaarden:

 • Het woonhuis is ingemeten volgens de NEN2580 en is voorzien van een meetrapport.
 • Voor woningen ouder dan 25 jaar is de ouderdomsclausule van toepassing.
 • In de koopovereenkomst zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.
 • Aanvaarding: in overleg.

Huis verkopen?

Whatsapp
06 48 48 62 82

Bezichtiging aanvragen

Door op de verzendknop te klikken geef ik aan de privacyverklaring gelezen te hebben en akkoord te gaan met het verwerken van de persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyverklaring.
Voer hierboven een getal in van 2 cijfers (bijv. 38)

Hypotheek

reCAPTCHA is required.
Door op de verzendknop te klikken geef ik aan de privacyverklaring gelezen te hebben en akkoord te gaan met het verwerken van de persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyverklaring.