← terug naar overzicht 10 januari

De kracht van goede fotografie

Je denkt eraan om te verhuizen. Je opent Funda en scrollt wat door een aantal potentiële huizen. Je oog valt op een appartement dat je wel zint. Je bekijkt de woningpresentatie en dan…. Bah, wat een troep! Je klikt de woning weg, want zo ziet het er niet aantrekkelijk uit. Je kan niet door de vele spullen heen kijken. Waren het nou maar goede woningfoto’s…

Je hoeft geen professional te zijn om te zien dat deze woning hierboven op zijn zachtst gezegd iets te rommelig is voor een goede woningpresentatie. Wanneer je deze woningen tegenkomt op Funda, klik je gegarandeerd niet verder om de rest van de presentatie te bekijken. Dat is zonde, want ook een rommelige woning heeft potentie wanneer deze opgeruimd, fris en netjes oogt!

Een regel om te onthouden is: Je verkoopt je huis, niet je thuis. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat er op de woningpresentatie geen persoonlijke items staan waardoor de kijker afgeleid kan worden. Pas dan kan de toekomstige koper vanaf de foto’s al zijn nieuwe woningindeling bedenken. Wanneer het huis opgeruimd is, laat het ook goed zien hoe ruimtelijk de kamers en wat er allemaal in zou kunnen passen.

Een woning hoeft echt niet modern en strak, of geheel leeg te zijn om een mooie woningpresentatie neer te kunnen zetten. Voor de fotografie is het vooral belangrijk dat alle troep, prulletjes en persoonlijke spullen worden opgeborgen. Daarnaast kan de woning uiteraard opgefleurd worden door bijvoorbeeld een mooie bos bloemen die de foto extra fleur geeft!