← terug naar overzicht EXTRA Makelaars - dé makelaar in Enschede. Stap vol vertrouwen de woningmarkt binnen en kies voor de unieke begeleiding van EXTRA Makelaars. Wij zijn jouw innovatieve en flexibele partner, gespecialiseerd in de lokale huizenmarkt. Met transparant en eerlijk advies staan we klaar om jouw aankoop- en verkoopervaring te optimaliseren. 18 maart

Nieuw jaar, nieuwe ontwikkelingen op de woningmarkt!

Nieuw jaar, nieuwe ontwikkelingen op de woningmarkt! Als EXTRA Makelaars willen we je graag op de hoogte houden van de recente veranderingen. In 2024 zijn er al opvallende verschuivingen geweest die impact hebben op zowel huizenkopers als huiseigenaren. Laten we eens kijken naar enkele van deze actuele veranderingen:

Ten eerste, meer leenmogelijkheden voor energiezuinige woningen: Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dit jaar maatregelen genomen om huizenkopers aan te moedigen te investeren in duurzaamheid. Alleenstaanden met een jaarinkomen van minimaal €28.000 kunnen nu meer lenen, waardoor ze kunnen investeren in een energiezuinige woning of hun huidige woning kunnen verduurzamen. EXTRA Bouwen kan helpen bij (ver)bouwen en verduurzamen.

Daarnaast, een andere belangrijke verandering is de verhoging van de bovengrens voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In 2024 is deze grens gestegen naar €435.000. Hierdoor kunnen meer huizenkopers profiteren van lagere rentetarieven en extra zekerheid bij gedwongen verkoop.

Bovendien, het energielabel van een woning speelt een steeds grotere rol bij het bepalen van de maximale hypotheekhoogte. Huizenkopers kunnen nu meer lenen voor woningen met een beter energielabel, wat gunstig is voor het milieu en financiële voordelen kan opleveren voor huiseigenaren.

Tot slot, huizenkopers worden getroffen door de afschaffing van de jubelton. Deze regeling, die belastingvrije schenkingen tot €100.000 mogelijk maakte voor de aankoop van een woning, is per 1 januari 2024 niet meer beschikbaar. Dit kan invloed hebben op mensen die van plan waren deze regeling te gebruiken voor hun woningfinanciering.

Bij EXTRA Makelaars begrijpen we het belang van het volgen van deze veranderingen op de woningmarkt. We staan klaar om je te begeleiden en adviseren bij het nemen van de beste beslissingen voor jouw situatie. Heb je vragen over hoe deze ontwikkelingen je kunnen beïnvloeden? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.