← terug naar overzicht Stille verkoop van woning of huis 15 december

Stille verkoop?

Uw huis in de ‘stille verkoop’?!

Wat betekent dit eigenlijk?

U geeft bij een makelaar te kennen dat u uw huis wilt verkopen, maar dat er verder geen ruchtbaarheid aan gegeven wordt. U wilt niet dat iedereen weet dat u overweegt uw huis te verkopen, of wellicht heeft u andere moverende reden.

Als de makelaar dan iemand weet of iemand tegenkomt die mogelijk belang heeft bij uw woning, dan kan contact op genomen worden en worden gekeken in hoeverre er een overeenkomst tot stand kan komen.

Los van uw redenen voor stille verkoop is dit niet aan te raden! Waarom niet?

Als u een huis verkoopt wilt u daarmee de maximale opbrengst genereren. Het te koop aanbieden van uw huis zou u daarom zo breed als mogelijk aan de markt moeten willen toevertrouwen. Het zou van de hoogste toren moeten worden geblazen en alle beschikbare communicatiekanalen zouden moeten worden aangeboord.

Dat gebeurt bij een stille verkoop vanzelfsprekend niet. Daarmee zult u direct of later hoogstwaarschijnlijk ook wel een kandidaat vinden en misschien kunt u zelfs tot overeenstemming komen met elkaar, echter zult u nooit weten of dit de hoogst mogelijke opbrengst heeft opgeleverd.

Verkocht na stille verkoop?

Als het toch gelukt is, is het zoals gezegd de vraag of dit de maximale opbrengst zou zijn. Maar als dat niet het oorspronkelijke doel was en u tevreden bent met de opbrengst, dan kunnen we u feliciteren.

Mocht u niet overtuigd zijn van bovenstaand betoog dan zou u kunnen overwegen om te wachten tot de redenen om het ‘stil’ te doen zijn weg gevallen en dan pas ‘te koop’ zetten. Zo kunt u vrij handelen en de maximale opbrengst genereren.

Team EXTRA makelaars