← terug naar overzicht EXTRA Makelaars - Enschede- droomwoning 9 juni

Wat te regelen na het kopen van een woning?

Gefeliciteerd, je hebt zojuist je droomwoning gekocht! Maar wat zijn de volgende stappen die je moet nemen na het ondertekenen van de koopovereenkomst? In deze blog geven wij een overzicht van de zaken die je moet regelen na het kopen van een woning.

Koopovereenkomst en vervolgacties
De eerste stap is het tekenen van de koopovereenkomst, waarin alle afspraken tussen jou en de verkoper zijn vastgelegd. Zorg ervoor dat je deze overeenkomst goed doorleest en controleert voordat je hem ondertekent. Na het ondertekenen van de koopovereenkomst beginnen de data uit de overeenkomst te lopen, waarna jij als koper nog een aantal acties moet ondernemen.

Ten eerste moet je de financiering voor de aankoop van de woning regelen. Wij adviseren je om contact op te nemen met je financieel adviseur om de hypotheekaanvraag uit te zetten. Zodra de definitieve hypotheekofferte is ondertekend, is de aanvraag bindend en is de financiering geregeld. Vervolgens sturen wij een uitnodiging voor de eindinspectie, waarbij je de woning nogmaals kunt inspecteren voordat deze bij de notaris wordt overgedragen.

Overdracht bij de notaris
Na het tekenen van de koopovereenkomst is het tijd voor de overdracht bij de notaris.
De notaris zorgt ervoor dat de woning op jouw naam wordt gezet. Op de dag van de overdracht ontvang je de sleutels van je nieuwe woning en ben je officieel de eigenaar.

Regel de verzekeringen
Als eigenaar van een woning ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten die schade aan de woning door bijvoorbeeld brand, storm of water dekt. Sluit daarnaast een inboedelverzekering af om je spullen te beschermen. Vergeet niet om de energieleverancier en waterleidingmaatschappij op de hoogte te stellen van de overdracht.

Verhuizen
Nu je de sleutels hebt ontvangen, is het tijd om te verhuizen. Regel op tijd een verhuisbedrijf en maak een planning zodat de verhuizing soepel verloopt. Vergeet niet om de adreswijziging door te geven aan de gemeente, de bank, de verzekeraars en andere instanties.

Klussen en inrichten
Als je net een woning hebt gekocht, kan het zijn dat je deze nog moet klussen, renoveren of moderniseren. Misschien wil je een nieuwe keuken of badkamer, of moet er nog geverfd worden. Het is begrijpelijk dat je hier tegenop ziet en niet goed weet waar je moet beginnen. Gelukkig kan EXTRA Bouwen je hierbij helpen. Wij hebben een netwerk van professionals die je kunnen helpen bij het realiseren van jouw droomhuis.
Van kleine klusjes tot complete renovaties, wij zorgen ervoor dat jouw nieuwe woning helemaal naar jouw wens wordt.

Geniet van je nieuwe woning
En dan is het moment daar: jouw nieuwe woning is klaar om ingewijd te worden met een housewarming. Hierbij wil je natuurlijk wel dat alles tot in de puntjes is verzorgd.
Bij EXTRA Makelaars kun je gebruik maken van onze EXTRA’S om jouw housewarming compleet te maken.

Denk bijvoorbeeld aan een partytent, statafels en zelfs een mobiele bar. Zo kun je onbezorgd genieten van jouw nieuwe woning en je gasten de beste service bieden.

Kortom, het kopen van een woning is pas het begin van het avontuur. Maar met de juiste stappen en hulp van professionals kun je zorgeloos genieten van jouw nieuwe thuis. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe wij jou kunnen helpen bij het vinden van jouw ideale woning.