Elbertbos 20
7543 GV
Enschede

VRAAGPRIJS

€ 375.000,- k.k.

Kenmerken

Status
Verkocht

Type
Twee onder één kapwoning

Bouwjaar
1998

Kamers
4

Inhoud
541 m3

Perceel oppervlakte
303 m2

Woonoppervlakte
127 m2

Positie tuin
Zuid

Energieklasse
C

Downloads

Bekijk
PDF brochure

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Video

Video

Plan een bezichtiging

BEZICHTIGING AANVRAGEN

Elbertbos 20, Enschede

Wie aan het Ruwenbos denkt, ziet een moderne wijk voor zich, gekenmerkt door de mooie kleurstelling, door de verscheidenheid, maar door ook de duidelijke vorm-verwantschap van de woningen, die er staan. Dat geldt ook voor de woning aan het Elbertbos 20. Een ruime 2 onder 1 kap met aangebouwde garage. Kortom een woning die niet alleen perfect past in de omgeving, maar ook perfect past voor degene die een fijne woonomgeving zoekt; om bijvoorbeeld een gezin te starten of te laten opgroeien.

Verder behoort het Elbertbos tot van de mooiste stukken van het Ruwenbos. Een relatief brede, rustige en kindvriendelijk straat, met een sierlijk pleintje als uitzicht aan de voorzijde en de fraaie groenstrook met bomenrij aan achterzijde. Een plek met tevens een zeer goede ontsluiting naar scholen, binnenstad, rondwegen en het natuurgebied van de Zweringbeek.

Het Zweringbeekpark, geopend op 28 augustus 2008, ligt tussen de A35 en de woonwijk Ruwenbos, meet ruim 17 hectare en is daarmee 1 van de grotere parken van Enschede. De eens gekanaliseerde Zweringbeek heeft door de herinrichting haar vrije loop terug gekregen en kronkelt met haar 1,8 kilometer lengte tussen beekkanten, waterbergingen, bloemenweides en wandelpaden. Er zijn inheemse bomen en struiken geplant en door poelen en glooiingen aan te leggen kon er reliëf met een natuurlijke begroeiing ontstaan. Om het water te beleven wordt aan wandelaars telkens een nieuw zicht op het levende beekje gegeven. Daartoe zijn knuppelbruggen, stapstenen en een hangbrug heel fraai in het landschap verwerkt. Een klus met een uitdaging, maar heel goed gelukt, oordeel zelf maar.

Indeling:

Begane grond: Je komt binnen in de ruime hal, die toegang biedt tot de toiletruimte, de trapopgang en de woonkamer. Deze woonkamer is geheel onderhanden genomen. De wanden zijn in een fraaie kleur gespackt en er werd een mooie robuuste laminaatvloer aangebracht die tot de keuken doorloopt. Deze keuken ligt aan de tuinzijde, waardoor het terras gemakkelijk met versnaperingen te bereiken is en wie van klussen houdt kan zijn of haar lol op in de verlengde garage.

1e verdieping: Door middel van de trapopgang bereik je de eerste verdieping. Aan de voorzijde liggen 2 ruime kamers waarin een 2-persoons bed gewoon geplaatst kan worden. Toch ligt de hoofdslaapkamer aan de achterzijde, met uitzicht over de tuin en de achterliggende groene zone. Naast de hoofdslaapkamer ligt de badkamer welke is voorzien van een ligbad, douche, toilet en 2 wastafels.

2e verdieping: De tweede vaste trap mondt uit op een zolder met asymmetrisch dak, wat dat betekent voor een zolder kan je het best met eigen ogen komen aanschouwen. En voor wie de zolder nog niet groot genoeg is biedt het dak aan de voorzijde prima de gelegenheid voor een enorme dakkapel. Wie zo’n dakkapel plaatst, beschikt daarna met gemak over 3 extra kamers.

Buiten: Ondanks de lange garage is er een goede achtertuin overgebleven die, mede door de combinatie van terrasverharding en de borders, als een soort groene oase beleefd kan worden. Verder is deze tuin gelegen op het zuiden, biedt ze een heerlijk overdekte veranda, een extra berging en veel privacy. Daar speelt natuurlijk nog mee dat er aan de achterzijde van deze woningen rij geen andere woningen staan maar bomen.

EXTRA informatie:

 • Zeer goede ligging aan een bomenrij en aan de rand van een groot stadspark.
 • Slechts enkel autominuten verwijderd van de snelweg oprit.
 • Op fietsafstand van de belangrijke Enschedese industrieterreinen.
 • Binnen 10 minuten bent u in het hart van de campus van de Universiteit Twente.
 • Ligging aan de rand van het Ruwenbos, op de grens met het buitengebied.
 • Brede, rustige en kindvriendelijke straat met een pleintje, in een 30km zone.
 • 2 onder 1 kap met terras overkapping, garage, oprit en eigen parkeerplaatsen.
 • Volledig geïsoleerd en voorzien van isolerend glas.
 • Inbouwkeuken in een L opstelling.
 • Tuingerichte eetkamer.
 • Heel fraai overdekt terras aan de achterzijde van de woning.
 • Vaste trap naar de 2e verdieping met voorzieningen voor het wassen, sporten en opbergen van spullen.
 • Ook biedt de zolder ruimte aan de verwarmingsketel.
 • Privacy volle achtertuin, met ruim overdekt terras en borders.
 • Zolder voorzien van twee stroomgroepen zodat je tegelijk kunt wassen en drogen.
 • Een op jouw situatie toegespitst duurzaamheidsadvies voor deze woning is beschikbaar via onze website.

EXTRA voorwaarden:

 • Het woonhuis is ingemeten volgens de NEN2580 en is voorzien van een meetrapport.
 • Voor woningen ouder dan 25 jaar is de ouderdomsclausule van toepassing.
 • Indien het woonhuis niet is bewoond door verkoper is de niet-bewoningsclausule van toepassing.
 • In de koopovereenkomst zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.
 • Aanvaarding: in overleg.

Huis verkopen?

Whatsapp
06 48 48 62 82

Bezichtiging aanvragen

Door op de verzendknop te klikken geef ik aan de privacyverklaring gelezen te hebben en akkoord te gaan met het verwerken van de persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyverklaring.
Voer hierboven een getal in van 2 cijfers (bijv. 38)

Hypotheek

reCAPTCHA is required.
Door op de verzendknop te klikken geef ik aan de privacyverklaring gelezen te hebben en akkoord te gaan met het verwerken van de persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyverklaring.