Knalhutteweg 255-257
7542 PB
Enschede

VRAAGPRIJS

€ 1.175.000,- k.k.

Kenmerken

Status
Beschikbaar

Type
Vrijstaande woning

Bouwjaar
1934

Kamers
16

Inhoud
2.827 m3

Perceel oppervlakte
5.780 m2

Woonoppervlakte
407 m2

Positie tuin
Zuidwest

Energieklasse
C

Downloads

Bekijk
PDF brochure

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Plattegronden

Bekijk
Video

Video

Plan een bezichtiging

BEZICHTIGING AANVRAGEN

Knalhutteweg 255-257, Enschede

Aan de rand van Enschede, bij het Noaberpad en het landgoed Smalenbroek, met vrij uitzicht over de weilanden, op een perceel van bijna 6.000 m2 ligt deze grotendeels luxe verbouwde, voormalige woonboerderij. Er is een paddock buitenverblijf voor vier paarden, waar binnen in de achtergelegen aangebouwde deel, momenteel drie stallen gerealiseerd zijn.

Indeling woongedeelte:
Begane grond: entree, ruime hal met trapopgang en toegang tot de woonkamer met kamer-en-suite links en rechts de woonkeuken met spoeleiland, welke eveneens een kamer-en-suite is. Vanuit de woonkamer is toegang tot, de kelder, een achtergelegen speel-, werk- en waskamer en zij-ingang. Vanuit de woonkeuken is toegang naar de centrale hal, werk-/ slaapkamer, badkamer en andere zij-ingang. Beide ruimtes hebben twee dubbele tuindeuren en zijn v.v. een keramische parketvloer. Centraal is een grote ruimte voor diverse doeleinden.
1e verdieping: vanuit hal met de trapopgang naar de ruime overloop met vier zeer ruime, welke allemaal zijn voorzien van een inloopkast, slaapkamers en tweede luxe badkamer, met inloopdouche, bad, toilet en dubbele wastafel.
zolder: Middels vlizotrap te bereiken, grote, eventueel nader in te delen, open ruimte met daglicht en zonder isolatie.

Indeling deel:
Via de begane grond, vanuit de centrale hal te betreden, grote open ruimte met de grupstallen en aansluitingen, ingericht met drie paardenstallen en voor opslag en stalling. Vanuit de achterzijde is eveneens toegang te verkrijgen door de dubbele deeldeuren en de zijdeuren.

Het oorspronkelijke bouwjaar is 1934, in de afgelopen jaren is de woning volledig gemoderniseerd, waarbij recentelijk de badkamer op de begane grond. Het woongedeelte is volledig geïsoleerd en v.v. houtkachels. De cv installatie is gekoppeld met een palletkachel, welke tevens als moederhaard wordt gebruikt voor de vloerverwarming t.p.v. woonkamer en woonkeuken en een buffervat van 500 liter verwarmd.
De achtergelegen deel is niet gerenoveerd, maar wel in gebruik, nu voor de paarden en als opslag en stalling. Er zijn aansluitend twee schuren, waarvan de kapschuur (omstreeks 40m2) aan de zijkant is gesitueerd en in gebruik is als garage en voor opslag.

Inwoning, als in ‘dubbele bewoning’ is mogelijk. Ook is de realisatie van twee grondgebonden volwaardige woningen binnen de bestaande woonboerderij in principe mogelijk, echter is hiervoor wel een omgevingsvergunning vereist. Oorspronkelijk was er sprake van een inwonende knecht, hetgeen nu zou kunnen worden ingevuld door ouders of een bed-en-breakfast.

EXTRA informatie:

 • Aan de rand van de stad met vrij uitzicht.
 • Veel leefruimte voor mens en paard.
 • Woonruimtes volledig geïsoleerd en verduurzaamd (o.a. zonnepanelen).
 • Mogelijkheid voor praktijk aan huis.
 • Mogelijkheid voor dubbele bewoning.
 • Mogelijkheid voor bed-en-breakfast.
 • Het energielabel is een tijdelijk label.
 • Vanaf 2017 grotendeels gerenoveerd.
 • Een op jouw situatie toegespitst duurzaamheidsadvies voor deze woning is beschikbaar via onze website.

EXTRA voorwaarden:

 • Het woonhuis is ingemeten volgens de NEN2580 en is voorzien van een meetrapport.
 • Voor woningen ouder dan 25 jaar is de ouderdomsclausule van toepassing.
 • Indien het woonhuis niet is bewoond door verkoper is de niet-bewoningsclausule van toepassing.
 • In de koopovereenkomst zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.
 • Er is pas sprake van een koopovereenkomst als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit betreft het zogenaamde schriftelijkheidsvereiste.
 • Aanvaarding: in overleg.

Huis verkopen?

Whatsapp
06 48 48 62 82

Bezichtiging aanvragen

Door op de verzendknop te klikken geef ik aan de privacyverklaring gelezen te hebben en akkoord te gaan met het verwerken van de persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyverklaring.
Voer hierboven een getal in van 2 cijfers (bijv. 38)

Hypotheek

reCAPTCHA is required.
Door op de verzendknop te klikken geef ik aan de privacyverklaring gelezen te hebben en akkoord te gaan met het verwerken van de persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyverklaring.